2010-08-08 15:47:08• hírek • Szatmar.ro

NÖF: fergeteges hangulat

Akárcsak a fesztivál második napja, a szombati, azaz a harmadik nap is remekül sikerült. Igényes fellépők, igényes közönségnek. A szervezők észrevéve, hogy a magas jegyár miatt előző napokon viszonylag kis létszámban jelentek meg a fesztiválozók, úgy döntöttek, hogy az eredeti 50 lej helyett 20 lejre csökkentik a napi jegy árát.

A kilátogatók változatos programoknak lehettek részesei, a kis színpadon Geronimo, majd a jól ismert Badár Sándor szórakoztatott, aztán a budapesti Tom Stormy Trio vette át a ceremónia mester szerepét, akik remekül megállták helyüket.
Rocker Zsoltinak is hatalmas sikere volt, a közönség ráadást is követelt.
Ezt követően a Folk Error lépett a agy színpad deszkáira. Ez a zenekar itthon egyelőre még kevésé ismert, ennek ellenére mégis elnyerte a közönség tetszését.

A Ritmo Latino egzotikus hölgyeinek táncát már nagy számban tekintették meg, és természetesen nem a latin zene szépsége miatt, hanem a formás idomok és pezsgő hangulat miatt. Még a rendfenntartó erők is a lányokat figyelték és célzásokat tettek arra, hogy kipróbálnák tudásokat vízszintes helyzetben is.

A két barna fiú látványára a közönség nőneműi sikoltozva vejezték ki tetszésüket és akárcsak a kidobófiúk ők is kissé szennyes fantáziájuknak adtak hangot. Be kell vallanunk tényleg értett mindkét nem az egzotikus táncokhoz, igazi karneválhangulat alakult ki a színpadon. A társulatvezető kérése, hogy egy jelentkező lépjen a színpadra és közösen alakítsák a számot, a biztonságiak miatt nem valósulhatott meg, mivel ezek nem engedték ezt. Ezt leszámítva remek kis műsort nyújtottak. A kigyúrt capoeira-fiúk izmain látszott, hogy kemény munkával érték el testfelépítésüket nem pedig proteinekkel.
Hatalmas lendülettel mozogtak a színpadon, így ámítva el nem csak a lányokat, hanem a fiúrésztvevőket is.


A PASO fergeteges hangulatot keltett
A PASO fergeteges hangulatot keltett


A színpadi testmozgás után a közönségre is megerőltető tánc hárult, hiszen színpadra lépett a Pannonia Ska Orchestra. Ska műfajú zenéjükre még a helyszínen tartózkodó disznópásztor kinézetű fiúk is táncra perdültek, bár nem igazán tudták mit is jelent a skankingolás.

A ska ritmusok szerelmesei az utolsó erejükig kitartottak a színpad előtt és interaktívan részt vettek a számok előadásában.

A rockabilly kedvelőire ismét fantasztikus percek vártak, hiszen a már korábban színpadon teljesített Tom Stormy Trio remek hangulatot keltettek. Pillanatok alatt megmozdultak a táncos lábak és a színpadon is pezsgett az élet. Az ötvenes-hatvanas évek stílusát folytató trió tagjai eszelősen mozogtak. A nagybőgős hangszerén guggolva bőgőzött, az énekes kissé illuminált állapota csak hozzájárult a jó hangulathoz, míg a dobos szintén igazi showmannek bizonyult. Remek zenéjüknek azonban bekavart a nagyszínpad következő zenekarának hangolása. Mivel a nagyobb hangerejű Deity zenekar teljesen elnyomta a kis színpad zenekarának előadását, a rockabilly arcok úgy döntöttek, abba hagyják a zenélést. A közönség kitartó skandálására a nagyszínpadi fellépők elnézést kértek és egy szám erejéig kisebb hangerőn hangoltak, a hatvanas évek zenéje pedig ismét felcsendült.

Sajnos a Deity úgy érezte eljött az ő idejük és bár a kis színpad előtti közönség nem akart engedni az elnyomásnak és torkuk szakadtából üvöltötték előbb, hogy „vissza-vissza!", utána pedig a nagyszínpadi zenekar tagjainak életet adó édesanyjuk foglalkozására tettek célzást.

Ez azonban már nem hatotta meg sem a hangosítókat sem pedig a rockzenét játszó nagykárolyi zenekar tagjait, így véget ért a kis színpadi show.


A trió rendesen kitett magáért
A trió rendesen kitett magáért


A nagy színpadon pedig beindultak a rockerek. Iron Maiden, Slayer, Sepultura és egyéb feldolgozásokkal nyomultak, amire a kis számú közönség vevő is volt.

Valószínűleg a késői óráknak is betudhatóan kevesen voltak a színpad előtt, azonban szemmel láthatóan élvezték a műsort.

Koncertjük befejeztével ismét kigyúltak a fények a kis színpadon, hiszen a Koan lépett itt fel. A zenekar számai leginkább Ákos stílusához hasonlítható. Elvont gondolatok igényes zenével ötvözve, körülbelül így lehetne megfogalmazni tevékenységüket.

Akárcsak tegnapi beszámolónk végén, most is csak azt tudjuk elmondani, amit eddig, remek hangulat, igényes zene, kisebb bakik, de remélhetőleg jövőre folytatódik hasonló stílusokkal, napközben pedig olyan programokkal, ami leköti a kilátogatókat.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: